İRFAN EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI BURSİYER FORMU AYDINLATMA METNİ

I.  Veri Sorumlusu

Bu aydınlatma metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“Kanun”) 10. maddesi ile 10.03.2018 tarihli ve 30356 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla İrfan Eğitim ve Kültür Vakfı (“İrfan Vakfı”,”Vakıf”) tarafından hazırlanmıştır. Veri sorumlusu kavramından anlaşılması gereken; kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasında ve yönetilmesinden sorumlu vakıf tüzel kişiliğine haiz İrfan Eğitim ve Kültür Vakfı’dır.

II. Kişisel Verileri Toplama Yöntemleri ve Hukuki Sebepleri

Kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü veriyi kapsamaktadır. Vakfımız, kişisel verilerinizi “Burs Başvurusu” sırasında tarafınızca online olarak doldurulan “Bursiyer Başvuru Formu” ndan elde etmektedir.

Kişisel verileriniz, Kanunun 5. maddesinde belirtilen, “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaati için zorunlu olması” hukuki sebepleri doğrultusunda toplanacaktır.

III. Veri Kategorileri ve Veri Türleri

Veri GrubuVeri Kategorisi
Bursiyer adayı Kimlik Bilgisi
İletişim Bilgisi
Eğitim Bilgisi

IV. Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği

Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz Vakfımız tarafından, Burs Başvurusu’nun kayıt kriterlerine uygunluğunun denetlenmesi, tarafınızla iletişime geçilebilmesi ve bu kapsamda burs süreçlerinin yürütülmesi amaçları ile sınırlı olarak işlenmektedir.

V. İşlenen Kişisel Verilerin Muhafazası ve Aktarılması

Vakfımız, kişisel verilerinizi “bilme gereği” ve “kullanma gereği” ilkelerine uygun olarak, gerekli veri minimizasyonunu sağlayarak ve gerekli teknik ve idari güvenlik tedbirlerini alarak işlemeye özen göstermektedir. Bu kapsamda kişisel verileriniz başvuru tarihinizden itibaren vakfımız tarafından muhafaza edilecektir. Kişisel verileriniz üçüncü kişi ya da kurumlarla paylaşılmamaktadır.

VI. İlgili Kişinin Hakları

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi (kişisel veri işlemeyi öğrenme, işlemeyle ilgili bilgi talep etme, işlemenin amaca uygunluğunu öğrenme, aktarım yapılan kişileri bilme, eksik veya yanlış işlemelerin düzeltilmesini isteme, silme veya yok edilmesini isteme vb.), Kanunun 13. maddesinin 1. fıkrası ile Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’in 5. Maddesi gereğince,

• Yazılı olarak; Yenigün Mah. 628. Sk. No:33/2 Bağcılar/İSTANBUL (İrfan Vakfı) adresine veya
  • Vakfımız sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresinizi kullanmak suretiyle “info@irfanvakfi.org.tr” adresine başvurularınızı iletebilirsiniz.